Çerez Politikası


Çerez Politikası

AstraZeneca İlaç Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (“AstraZeneca”) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi bazı teknolojilerden faydalanmaktayız.  İşbu çerez politikası (“Çerez Politikası”) ile www.astrazeneca.com.tr (“Web Sitesi”) işletilmesi sırasında, Web Sitesi ziyaretçilerimiz tarafından çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizleri bilgilendirmekte, Web Sitemiz üzerinden hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamaktayız.

Belirtmek isteriz ki, AstraZeneca olarak, Web Sitesi’nde kullanmış olduğumuz çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya yeni çerezler ekleyebiliriz.  Bu kapsamda, işbu Çerez Politikası’nda zaman zaman değişiklik yapabilir ve bu değişiklikleri içeren Çerez Politikamızı Web Sitemiz üzerinden yayınlayabiliriz. 

Kişisel verilerinizin AstraZeneca tarafından işlenme amaçları konusunda ayrıntılı açıklamalarımızı ve detaylı bilgiyi, www.astrazeneca.com.tr adresinde bulunan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikamız içerisinde bulabilirsiniz.

Çerezler nedir ve AstraZeneca.com bunları nasıl kullanır?

Çerez nedir?

Çerezler, bir web sitesini ziyaret ettiğinizde cihazınıza gönderilen küçük metin dosyalarıdır. Çerezler daha sonra her bir ziyarette veya o çerezi tanıyan başka bir web sitesinde kaynak web sitesine geri gönderilir. Çerezler kesinlikle bir virüs değildir. Çerezler web sitesi için bir bellek görevi görür ve web sitesini tekrar ziyaret ettiğinizde, sitenin cihazınızı hatırlamasını sağlar. Çerezler aynı zamanda tercihlerinizi hatırlayabilir (ör: bu alanlara giren ziyaretçi sayısı esasına göre, kullanıcı deneyimini geliştirebilir ve gördüğünüz reklamları sizin için en uygun olanlara göre düzenleyebilir. Çerezler genel olarak kişisel veri içermese de kendinizle ilgili bize açıkladığınız bilgiler olması durumunda onlarla ilişkilendirilmesi söz konusu olabilir.

Çerezler, cihazınızda hangi çerezlerin ayarlandığını görme ve bunları nasıl yöneteceğiniz ve sileceğiniz hakkında daha fazla bilgiyi www.aboutcookies.org adresinde bulabilirsiniz.

Web Sitemizde kullanılan çerezler ve kullanım amaçları

Hem oturum çerezlerini (sadece web tarayıcınızı kapatana kadar var olan) hem de kalıcı çerezleri (daha uzun, belirlenmiş bir süre için var olan) kullanıyoruz. Web Sitemizde kullanılan çerez türleri genellikle üç kategoriye ayrılabilir: Kesinlikle Gerekli, Performans ve İşlevsellik.

Kesinlikle Gerekli

Web Sitemizdeki bazı çerezler, Web Sitemizde dolaşmanız ve özelliklerini kullanabilmeniz için gereklidir. Bu çerezler, pazarlama için veya internette nereleri dolaştığınızı hatırlamak için kullanılabilecek sizinle ilgili bilgiler toplamaz.

Performans/Analiz Çerezleri

Web Sitemizdeki çerezlerden bazıları, ziyaretçilerin Web Sitesini nasıl kullandığı hakkında bilgi toplar; örneğin bu bilgiler, ziyaretçilerin hangi sayfaları en çok ziyaret ettikleri ve web sayfalarından hata mesajları alıp almadıklarıyla ilgilidir. Bu çerezler, ziyaretçinin kimliğini belirleyen bilgiler toplamaz. Bu çerezlerin topladığı tüm bilgiler birleştirilmiştir ve bu nedenle anonimdir. Yalnızca web sitemizin çalışma şeklini geliştirmek için kullanılır.

Web Sitemiz, Google Analytics çerezlerini kullanır. Bu çerezler tarafından toplanan bilgiler, gizlilik uygulamalarına uygun olarak ABD'deki sunuculara Google tarafından aktarılacak ve depolanacaktır. Google’ın gizlilik uygulamaları ve bunların Google Analytics’e nasıl uygulandığı hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin:

İşlevsellik

Bu çerezler Web Sitemizin, yaptığınız seçimleri hatırlamasına ve gelişmiş, daha kişisel özellikler sunmasına olanak tanır.

Üçüncü parti çerezler

Web Sitemiz ayrıca üçüncü partilerin cihazınıza çerez indirmesine izin verir. Örneğin, bazen YouTube ve Flickr gibi web sitelerinden fotoğraf ve video içeriği yerleştiririz. Söz konusu içeriği barındıran bir sayfayı ziyaret ettiğinizde, bu web sitelerinden gelen çerezler karşınıza çıkabilir. Ayrıca, bazı web sayfalarımızda gömülü 'paylaş' düğmelerini de göreceksiniz. Bunlar, birçok popüler sosyal ağ üzerinden kolayca içerik paylaşmanızı sağlar. Bu düğmelerden birine tıkladığınızda, içeriği paylaşmayı seçtiğiniz hizmet tarafından bir çerez yüklenebilir. Bu üçüncü parti çerezler, kontrolümüz altında değildir. Kullanımları hakkında daha fazla bilgi için lütfen ilgili üçüncü parti web sitesini ziyaret edin.

Aşağıda astrazeneca.com'da kullanılan çerezlerin özeti bulunmaktadır. Çerezlerin kullanımı farklı olabileceği için, diğer AstraZeneca web sitelerine de göz atmalısınız.

Aşağıda astrazeneca.com'da kullanılan çerezlerin özeti bulunmaktadır. Çerezlerin kullanımı farklı olabileceği için, diğer AstraZeneca web sitelerine de göz atmalısınız.

Çerez adı: JSESSIONID

  • Kaynak taraf (1. taraf): AstraZeneca.com
  • Kaynak sayfa(lar): Kullanıcıların ziyaret ettiği ilk sayfa
  • Çerez tarafından toplanan veri: Oturum bilgisi
  • Amaç: JSESSIONID, bir oturum çerezidir ve belirli bir zamanda siteyi kaç ziyaretçinin kullandığının ölçülmesinde yardımcı olur. Bir ziyaretçi web sitesine girdiğinde oluşturulur ve web sitesinden çıktığında sona erer.
  • Sona erme: Oturumun Sonu

Çerez grubu: Google Analytics

  • Kaynak sayfa(lar): Kullanıcıların ziyaret ettiği ilk sayfa
  • Kaynak taraf (3. taraf): Google Analytics
  • Çerez tarafından toplanan veri: Daha fazla bilgi için lütfen ilgili üçüncü parti sitesini ziyaret edin
  • Amaç: Web sitemiz; ziyaretçilerin web sitesini nasıl kullandığı, örneğin ziyaretçilerin en çok hangi sayfaları kullandıkları ve web sayfalarından hata mesajları alıp almadıkları hakkında bilgi toplamak için Google Analytics çerezlerini kullanır.
  • Çerez listesi __utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmz, _ga, _gat
  • Sona erme: Daha fazla bilgi için lütfen ilgili üçüncü parti sitesini ziyaret edin

Çerez grubu: AddThis

  • Kaynak sayfa(lar): Kullanıcıların ziyaret ettiği ilk sayfa
  • Kaynak taraf (3. taraf): AddThis
  • Çerez tarafından toplanan veri: Daha fazla bilgi için lütfen ilgili üçüncü parti sitesini ziyaret edin
  • Amaç: Sitemizde, ziyaretçilerin Facebook, Twitter, e-posta ve diğer yollarla web sitemizi paylaşmasına izin veren bir işlev sunuyoruz. Bu işlev, sitemizi ziyaret ettiğinizde anonim bilgiler toplamak için bir çerez içerir ve kullanır.
  • Çerez listesi __atuvc, __atuvs, bt, bt2, di2, dt, loc, uid, uit, um
  • Sona erme: Daha fazla bilgi için lütfen ilgili üçüncü parti sitesini ziyaret edin

Çerez adı: seen-animation

  • Kaynak taraf (1. taraf): AstraZeneca.com
  • Kaynak sayfa(lar): Kullanıcıların ziyaret ettiği ilk sayfa (sadece bir kez)
  • Çerez tarafından toplanan veri: Veri toplama yok, yalnızca göster/gizle işlevi için kullanılır
  • Amaç: Çerez uyarısı başlığının görünüp görünmediğini onaylamak için
  • Sona erme: Oturumun Sonu

Çerez adı: accept-disclaimer

  • Kaynak taraf (1. taraf): AstraZeneca.com
  • Kaynak sayfa(lar): Kullanıcıların ziyaret ettiği ilk sayfa
  • Çerez tarafından toplanan veri: Kullanıcı hareketine göre doğru veya yanlış toplar
  • Amaç: Çerez uyarısının kabul edilip edilmediğini onaylamak için
  • Sona erme: Kullanıcı çerez uyarısını kabul ettikten 1 yıl sonra

İşbu Çerez Politikası’nda belirtilen amaçlar doğrultusunda, KVK Kanunu’nun 5. maddesinin ikinci fıkrasındaki kanuni veri işleme şartlarının en az birinin varlığı halinde kişisel verileriniz rızanız olmaksızın işlenebilecektir. Aksi hallerde, yani kanuni veri işleme şartlarının bulunmadığı durumlarda kişisel verileriniz yalnızca açık rızanızın bulunduğu hallerde işlenecektir. Her halde, işbu Çerez Politikası kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak üzere, mevzuata uygun şekilde AstraZeneca’nın grup şirketleri ile paylaşabiliriz.

Çerezler nasıl kontrol edilir ve silinir?

Web tarayıcılarının çoğunluğu çerezleri kabul eder, ancak web tarayıcınızın ayarlarını genellikle yeni çerezleri reddetmesi, mevcut olanları devre dışı bırakması veya cihazınıza yeni çerezler gönderildiğinde size bildirmesi için değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, tarayıcınızın sunduğu talimatları izleyin (genellikle “Yardım”, “Araçlar” veya “Düzenle” çubuklarında bulunur). Ancak, çerezleri reddederseniz veya devre dışı bırakırsanız, web sitesinin bazı işlevlerini kaybedilebileceğini lütfen unutmayın. Ayrıca, bir çerezi veya bir çerez kategorisini devre dışı bırakmak, çerezi tarayıcınızdan silmez, bunu tarayıcınızdan kendiniz yapmanız gerekir.

Çerezleri nasıl silebileceğinizle ilgili en güncel bilgilere, https://www.esb.org.tr/cerez-bellek veya https://www.aboutcookies.org adresleri aracılığıyla ulaşabilirsiniz

Çerez kullanımımızda değişiklikler

Web Sitesi için çerez kullanımımızda yapılacak herhangi bir değişiklik burada yayınlanacaktır ve gerekirse, web sayfalarımızda değişiklikler işaretlerle gösterilecektir.

Haklarınız Nelerdir? 

KVKK’nın 11. Maddesi kapsamında kişisel verileri işlenen gerçek kişilerin hakları düzenlenmektedir ve bu madde uyarınca veri sahipleri gazete üzerinde aşağıdaki haklara sahiptir:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, bunların silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Düzeltme ve silme işlemlerinin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

Veri Koruma Mevzuatı kapsamında yukarıdaki haklardan birinin kullanılması amaçlı olarak veri sahiplerinden gelecek talepler, AstraZeneca tarafından en geç 30 gün içerisinde karşılanacaktır. Yukarıda anılan haklarınızla ilgili talepleri, KVKK Veri Sahibi Talep Formu’nu doldurup imzalayarak kimlik doğrulanmasını sağlayıcı belgelerle (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.) birlikte; Büyükdere Caddesi Yapı Kredi Plaza B Blok K:3-4 Levent / Istanbul adresine bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla ulaştırabilir veya astrazeneca@hs02.kep.tr adresine güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.