AstraZeneca Gönüllülük Takımı, Van Sempaş İlköğretim Okulu’na yeni bir kütüphane kazandırdı

AstraZeneca Türkiye çalışanları tarafından, insan ve toplum için artı değer üretme isteği ve ihtiyacından hareketle kurulan AstraZeneca Türkiye “Daha İyi Bir Yaşam için Gönüllüyüz” Gönüllülük Takımı, 2017 yılında Konya Hüyük’te “Konya Hüyük Mevlana İlkokulu”, 2018 yılında Adana Yüreğir’de “Çakabey Ortaokulu”nun ardından Van’da bulunan “Sempaş İlköğretim Okulu”na yepyeni bir kütüphane kazandırdı.

İnsan ve toplum için artı değer üretme isteği ve ihtiyacından doğan gönüllülük ruhuyla yola çıkan AstraZeneca Türkiye “Daha İyi Bir Yaşam için Gönüllüyüz” Gönüllülük Takımı, Van’da bulunan Sempaş İlköğretim Okulu’na bir kütüphane kazandırdı.

Sempaş İlköğretim Okulu’nda sabahtan öğlene kadar ortaokul, öğleden sonra ise ilkokul öğrencilerine ikili sistem ile eğitim veriliyor. Toplam 480 öğrencisi bulunan okula yeni ve kapsamlı bir kütüphane kazandırma hedefiyle yola çıkan AstraZeneca Gönüllülük Takımı, ilk etapta kütüphanenin fiziksel koşullarının iyileştirilmesini üstlendi. Sonrasında okuldaki öğretmenlerin işbirliğiyle, kütüphanede bulunması gereken kitapların listesi oluşturuldu ve ihtiyaç duyulan kitaplar temin edildi. Çeşitli şehirlerden gelen Gönüllülük Takımı üyeleri, Van Sempaş İlköğretim Okulu’nda buluştu ve Türkiye’nin dört bir yanında bulunan AstraZeneca çalışanlarının aldıkları kitapları el birliğiyle yerleştirdi. Van İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer’in açılışını yaptığı kütüphane okul yönetimi, veliler, öğrenciler, İlçe Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü’nden son derece olumlu geri bildirimler aldı.

AstraZeneca Hakkında

AstraZeneca özellikle solunum & otoimmünite, kardiyovasküler -renal & metabolik hastalıklar ve onkoloji alanlarındaki hastalıkların tedavisine yönelik reçeteli ilaçlarınkeşfi, geliştirilmesi ve kullanıma sunulması alanında faaliyet gösteren, bilim odaklı ve küresel bir biyofarmakoloji şirketidir. Şirket ayrıca kurduğu birçok işbirliği sayesinde enflamasyon, enfeksiyon ve sinirbilim alanlarında da aktif bir şekilde faaliyet göstermektedir. AstraZeneca 100'den fazla ülkede faaliyet göstermekte olup, yenilikçi ilaçları dünya genelinde milyonlarca hasta tarafından kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için www.astrazeneca.com.tr adresimizi ziyaret edebilir veya www.linkedin.com/company/astrazeneca/ ile Linkedin'den, www.facebook.com/AstraZenecaTurkiye/ ile Facebook'tan, www.instagram.com/astrazenecaturkiye/ ile Instagram'dan takip edebilirsiniz.