Türk Kardiyoloji Derneği ve AstraZeneca, daha sağlıklı kalpler için yürüdü

Türk Kardiyoloji Derneği ve AstraZeneca, Dünya Kalp Günü’nde başlattıkları “Artık Kalpler Susmasın” projesi kapsamında, 38. İstanbul Maratonu’nda daha sağlıklı kalpler ve kalp sağlığı konusunda daha bilinçli bir Türkiye için yürüdü.

“Artık Kalpler Susmasın” kampanyası, Türkiye’de her yıl ortalama 100 bin kişinin ölümüne neden olan ani kalp krizine karşı (Akut Koroner Sendrom)1 toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Türk Kardiyoloji Derneği ve AstraZeneca, 29 Eylül Dünya Kalp Günü’nde başlattıkları ve ünlü şef Arda Türkmen’in de katılımıyla tanıtılan “Artık Kalpler Susmasın” projesi kapsamında, kalp sağlığına dikkat çekmek için 38. İstanbul Maratonu’nda yürüdü.

Sağlıklı bir kalp için haftada 5 gün en az yarım saat yürümek gerekiyor

Ani kalp krizi nedeniyle ölüm oranının Avrupa ortalamasına kıyasla daha yüksek olduğu Türkiye’de kalp krizi riskinin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapan Türk Kardiyoloji Derneği’nin Gelecek Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol, yürüyüş sırasında, hareketsizliğin çağımızın önde gelen sorunlarından biri olduğunu vurguladı ve herkesi haftada 5 gün en az yarım saat tempolu yürüyüş yapmaya davet etti. Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol şöyle devam etti: “Hareketsizlik, özellikle kadınlarda olmak üzere, her iki cinsiyette akut koroner sendrom açısından başlı başına bir risk faktörüdür. Eğer spor yapamıyorsak bile en azından günlük hayatta da mümkün olduğunca taşıt kullanmak yerine yürümeyi, asansör yerine merdiven kullanmayı öneriyoruz. Kalp sağlığımız için artık televizyon, masa veya bilgisayar başından kalkıp harekete geçmeliyiz.”

Referanslar:

• Erişkinlerimizde Kalp Hastalıkları Prevelansı, Yeni Koroner Olaylar ve Kalpten Ölüm Sıklığı, Prof. Dr. Altan Onat, TEKHARF çalışması

AstraZeneca Hakkında

AstraZeneca, araştırma, geliştirme, reçeteli ilaçların üretimi, pazarlaması ve bu hizmetlerinin sunulması alanında faaliyet gösteren, göğüs hastalıkları, enfeksiyon, kardiyoloji, gastroenteroloji, onkoloji, merkezi sinir sistemi ve diyabet tedavi alanlarına sunduğu ürünlerindeki lider konumuyla dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden biridir. AstraZeneca 100’den fazla ülkede faaliyet göstermekte olup, yenilikçi ilaçları dünya genelinde milyonlarca hasta tarafından kullanılmaktadır.

Daha fazla bilgi için http://www.astrazeneca.com/Turkey adresimizi ziyaret edebilir veya www.linkedin.com/company/astrazeneca-turkey ile Linkedin’den takip edebilirsiniz.